آموزش ها

طرز تهیه قهوه عربی

قهوه عربی قهوه ی غلیظ دم شده با ادویه جات است .

قهوه عربی فوری:

امروزه روش درست کردن قهوه عربی ساده تر و فوری تر است به این صورت که قهوه ی فوری گلد و کلاسیک را معمولا با توجه به ذائقه مخلوط میکنند و آب را بدان اضافه کرده و ادویه جات مورد علاقه مثل هل، دارچین، جوز هندی و آنهایی که ترشی در قهوه را بیش از حد معمول دوست دارند بعضا لیموعمانی و حتی اب لیمو! اضافه میکنند و… که همه ی اینها سلیقه است.


همه ی موارد بالا درون ظرف در دار برنجی ای به نام دله ریخته شده و هم میخورد و روی حرارت ملایم قرار میگیرد .
در روش متداول امروزی که خیلی سخت گرفته نمیشود بعضا میگذارند قهوه حسابی قل بخورد و بجوشد ؛ اما اگر جنبه ی علمی قضیه را توجه کنیم که کافئین در درمای بالای ۸۵ درجه از بین میرود نباید مخلوط ما قل بخورد، لذا باید روی شعله پخش کن یا حرارت ملایمی که مطمئن شویم قهوه ی ما جوش نمی آید بگذاریم تا آب آن تبخیر شده و به مرحله ای برسد که به غلظت مطلوب و کافی و دلچسب برسد و سپس قهوه را صاف نموده و مصرف میکنیم. وصد البته تمامی مواردی مثل میزان ادویه و غلظت کاملا سلیقه ای میباشد.

قهوه عربی اصیل:

بیشت از ۴۰۰ سال است که اعراب قهوه را به شیوه ی خود دم میکنند و در آن زمان قهوه ی گلد و کلاسیک فوری که از فرآوری عصاره ی بدست آمده از دان قهوه به روش های صنعتیست وجود نداشت که به راحتی بتوان قهوه را دم نمود لذا در روش سنتی باید قهوه را بسیار درشت در حد باصطلاح مین کرس یا میزانی که از صافی عبور نکند اسیاب کنیم و درون اب داغ بریزیم ، سپس یک یا دو روز بگذاریم تا قهوه حسابی خیس بخورد.
اگر تمام این تایم قهوه روی حرارت باشد مثل بخاری یا حرارت خیلی کم بهتر است ، پس از دو روز میتوانید عصاره  را از قهوه با صافی جدا نمایید و ادویه جات را درون عصاره بریزید و مجددا روی حرارت قرار دهید و توجه داشته باشید در تمامی این روند قهوه نباید بجوشد ، باید آنقدر روی حرارت بماند و آب بخار شود تا اولا به غلظت مطلوب برسد و در ثانی ادویه جات مزه و طعم خود را پس دهند.
در این روش شما با میکس قهوه های مختلفی که دارید میتوانید مزه ی قهوه ی نهایی را تعیین کنید و دستتان در این زمینه باز است
توجه نماید که در این روش میتوان در نهایت قدری قهوه گلد یا کلاسیک برای افزایش غلظت قهوه بدان اضافه کنید ولی این مرحله جزئی از روند دم کردن قهوه عربی نیست…
قهوه ی عربی به غلظت و عطر و طعم بالا شهرت دارد ، به همین دلیل وقتی قهوه به غلظت بسیار بالا رسید و اماده ی استفاده شد ، بعضی آنرا سرد مینوشند تا غلظت مضاعفی را تجربه کنند و صد البته عده ای آنرا داغ مینوشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *