آموزش ها

طرز تهیه کاپوچینو

طرز تهیه ی یک لیوان کاپوچینو خوش طعم در منزل

مواد لازم:

  • یک یا دو شات اسپرسو
  • نصف لیوان شیر پر چرب
  • ابزاری که بتوان شیر را با آن فوم داد
  • در صورت علاقه شکر و پودر یا گرانول کاکائو

مراحل تهیه
مرحله اول : ابتدا اسپرسو را تهیه میکنیم و اگر کاپوچینو را شیرین میل میکنید میتوانید قدری شکر به اسپرسو اضافه کنید. در صورت نبود قهوه اسپرسو میتوانید میزان دو قاشق چای خوری قهوه فوری را داخل یک شات اب داغ مخلوط نمایید.

 

مرحله ی دوم:  شیر را با استیمر (بخارده) دستگاه اسپرسو ساز یا اگر دستگاه اسپرسو ساز برقی ندارید باید فومر دستی یا فرنچ پرس یا همزن برقی تهیه نمایید و شیر پر چرب را تا دمای ۶۰ درجه یعنی نقطه ای که فقط دست را بسوزاند روی اجاق گرم کرده ، داخل فومر یا فرنچ پرس بریزید و شیر را بزنید تا حسابی کف کند ، و یا اگر از همزن استفاده میکنید تا حدی شیر را بزنید که کف غلیظی روی شیر ببنندد.

بهتر است شیر را داغ تر از این نکنید چرا که هم طعم شیر عوض شده و هم فوم گیری از آن ضعیف میشود.
مرحله ی سوم: سپس داخل لیوان تمامی کف جمع شده روی شیر را با قاشق خالی کرده طوری که با اسپرسوی شیرین شده داخل لیوان مخلوط نشود و باید توجه کنید که کف روی کاپوچینو میبایست زیاد باشد تا حدی که یک سوم لیوان شمارا پر کند و در نهایت شیر را از روی کف ها داخل لیوان بریزید (میتوانید اول با نگه داشتن کف ها شیر را داخل لیوان ریخته سپس کف را روی مخلوط شیر قهوه بریزید) تا در ته لوان با اسپرسو مخلوط شود و یک لیوان شیر قهوه با کف زیاد در خدمت شماست.یعنی یک سوم لیوان شما کف یک سوم یا قدری بیشتر شیر و یک سوم یا قدری کمتر قهوه باشد.
یادتان باشد مراحل فوم گیری ، تخلیه فوم روی قهوه و ریختن شیر باید کمی با سرعت انجام بگیرد زیرا شیر و کف آن آنقدر داغ نیستند که خیلی آرام مراحل را انجام دهید.

 

در مرحله ی آخر اگر به مذاقتان خوش می آید میتوانید قدری پودر شکلات روی کف جمع شده بالای لیوانتان بریزید.

نکات:
۱- میتوان به آن اشاره کرد این است که گفتیم برای شیرین کردن نوشیدنی شکر مد نظر را داخل اسپرسو حل کنید. اما اگر میزان شکر مد نظر زیاد است و نوشیدنی را بسیار شیرین میپیندید میتوانید شکر را داخل شیر ریخته و مخلوط کنید ، این کار با اینکه از غلطت و میزان کف شیر شما میکاهد ولی بهتر از ته نشین شدن شکر در ته لیوان و یا نرسیدن به میزان شیرینی مطلوب در لیوان نوشیدنی شماست.
۲- در آخر باید توجه شود که کاپوچینو در نوع اصیل خود با شیرین کننده سرو نمیشود و قهوه فقط با شیر طعم خامه ای پیدا میکند و عموما برای شیرین کردن کاپوچینو ، ابتدا نوشیدنی بدون شکر سرو شده و بعد از نوشیدن کف روی آن ، شکر را اضافه و حل میکنند.
۳- یکی از فوت های کوزه گری کاپوچینو ی خوشمزه استفاده از قهوه ی تمام عربیکا هست که اصولا تلخی پایینی داشته باشد و نیاز چندانی به شیرین کننده نداشته باشد و طعم دلنشین عربیکا درون شیر به خوبی محسوس باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *