آموزش ها

طرز تهیه ی قهوه ترک اصیل

مواد و وسایل لازک

  • قهوه ی بسیار ریز آسیاب شده (در حد آرد)
  • در صورت علاقه شکر
  • جزوه (شیر جوش) مسی یا برنجی در بهترین حالت
  • وسیله ی گرم کننده با حرارت ملایم مانند هیتر یا گاز با شعله پخش کن یا شنی مخصوص و…

 

مراحل تهیه
برای درست کردن قهوه ترک یک جزوه مسی (یا در صورت نبود هر شیر جوش برنجی آلمینیوم یا…) لازم دارید  اما صد البته باید توجه کرد که قهوه ی ترک در ظرف مسی طعم بهتری پیدا میکند.
ابتدا به میزان نیاز آب داخل جزوه ریخته قدری قهوه ی ترک و در صورت علاقه به شیرین شدن مقداری شکر.


باید توجه داشت که برای هر فنجان کامل آب یک قاشق مربا خوری نه چندان سر پر و اگر خواستار قهوه ی غلیظی هستید دو قاشق مربا خوری سر خالی نیاز دارید.
آب با دمای پایین و قهوه را با همین نسبت داخل جزوه  مسی مخلوط میکنیم .

شکر را بر اساس ذائقه خود اضافه میکنیم و در جزوه حسابی هم میزنیم تا پودر قهوه و آب کاملا مخلوط شوند و قهوه  به خاطر چربی ای که دارد گلوله نشود و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید و آرام هم بزنید.

وقتی آب به بخار کردن رسید دیگر هم زدن لازم نیست فقط باید توجه داشت که زیر جزوه بسیار کم باشد تا قهوه ای که ته نشین میشود نسوزد و طعم نوشیدنی را عوض نکند. سپس وقتی روی قهوه فوم و کف غلیظی بست و آب نزدیک به جوش رسید اجازه ی قل خوردن قهوه را ندهید.

حال به یک نکته ی اساسی در بحث قهوه ترک میرسیم و آن حفظ فوم قهوه به طور کامل است چرا که برای علاقه مندان به این قهوه فوم روی فنجان جزئی از لذت نوشیدن این قهوه است.پس دو روش را پیشنهاد میکنیم :
اول اینکه کف هارا از روی قهوه برداشته و داخل فنجان ها تقسیم کنیم و خیلی آرام قهوه را از کنار فنجان داخل بریزید طوری که فوم از بین نرود.
راه دوم اینکه خیلی  آرام قهوه را داخل فنجان از کناره آن بریزید طوری که در نهایت فوم روی قهوه بماند و در قهوه حل نشود و نباید مثل نوشیدنی های دیگر یک باره داخل ظرف خالی شود. اگرچه در این حالت هم بخشی از فوم باقی میماند ولی قطعا حالت مطلوب نخواهد بود.

 

نکات
۱- نباید در جَزوه ی بزرگ میزان کم قهوه دم کرد و تعداد فنجان و اندازه ی جزوه باید متناسب باشد مثلا نباید آب و قهوه در کف شیر جوش پهن شود و این بد ترین نوع قهوه را به شما میدهد ودر مقابل خیلی پر شدن جزوه نیز خیلی قهوه ی خوبی به شما نمیدهد
همچنین بهترین جزوه جزوه ایست که حالت مخروطی داشته باشد.
۲- هر چه آب مخلوط شده با قهوه، دمای پایین تری داشته باشد و زمان بیشتری برای دم آوری آن صرف شود ، قهوه ترک شما در نهایت هم طعم جا افتادگی بهتری دارد و هم فوم بیشتری بدست میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *