مقاله ها

اسپرسو چیست؟

اسپرسو (Espresso) معادل ایتالیایی کلمه اکسپرسو (Expresso) یا همان فوریست ، یعنی قهوه ی فوری!
لوییجی بتزرا مردی ایتالیایی که در شهر تورین ایتالیا زندگی میکرد به این فکر بود که تمامی روش های دم آوری قهوه زمان زیادی از فرد برای آماده سازی میبرد ، و چطور میشود که این زمان را کم کرد، او در سال ۱۹۰۳ دستگاهی ساخت که با تحت فشار آب نزدیک به نقطه جوش و بخار آب میتوانست عصاره ی غلیظی از قهوه بگیرد که این قهوه در دنیا به اسپرسو شهرت دارد و به خاطر کم بودن حجم و غلظتی که دارد پایه ی بسیاری از نوشیدنی هاییست که امروزه بر پایه ی قهوه اماده میشوند مانند کاپوچینو ، موکاچینو ، لته ، فلت وایت و…

تمامی ماهیت بدست آوری اسپرسو تحت فشار قرار دادن قهوه با میزان مشخصی از آب و عصاره گیری آن در زمان مشخص است ، اما تنوع از آنجایی شروع میشود که این فشار چقدر باشد ، هر چه این فشار بالاتر و قوی تر باشد در نتیجه اولا آسیاب قهوه را میتوان ریز تر کرد و در نتیجه عصاره ی قهوه غلیظ تر و فوم متراکم تری از قهوه گرفته می شود برای همین دستگاه روگازی یا موکاپات با دستگاه خانگی و دستگاه های صنعتی عصاره ای که از قهوه میگیرند صرف نظر از تنظیم دمای آب و بسیاری از موارد دیگر در عمده چیزی که تفاوت دارند فشار موتور یا عامل فشاریست که آب را از روی قهوه آسیاب شده رد میکند و هرچه فشار بیشتر باشد میتوان قهوه را ریز تر آسیاب کرد .

اولین دستگاه ساخته شده برای تهیه ی اسپرسو را در زیر مشاهده میکنید:

دیدگاهتان را بنویسید